Mainos
Mainos

Pussy Riot -käsittely lykkääntyi ensi viikkoon

Venäläinen tuomioistuin lykkäsi Pussy Riot -tapauksen käsittelyä maanantailta, koska yksi naisista vaihtoi asianajajaansa viime hetkellä. Oikeuden on määrä käsitellä tuomioista jätettyjä valituksia ensi viikon keskiviikkona.

Pussy Riotin kolme jäsentä tuomittiin elokuussa kahden vuoden vankeusrangaistuksiin. Aktivistiryhmä oli järjestänyt presidentti Vladimir Putinin vastaisen performanssin moskovalaisessa kirkossa.

Venäjän ortodoksisen kirkon mukaan oikeuden pitäisi ottaa huomioon se, osoittavatko naiset katumusta.

-Kirkko haluaa, että pyhää paikkaa rienanneet katuvat. Se olisi hyväksi heidän sielulleen, sanoi kirkon edustaja Vladimir Legoida.

Pääministeri Dmitri Medvedev sanoi viime kuussa, että Pussy Riotin jäsenet tulisi vapauttaa. Myös muun muassa muusikot Madonna ja Björk ovat vaatineet tuomioiden purkamista.

Pussy Riotin puolesta osoitettiin mieltä ympäri maailmaa maanantaina. Myös Helsingissä kokoonnuttiin Venäjän suurlähetystön edustalle aamupäivällä. Poliisin mukaan paikalla oli noin 30 ihmistä ja tilaisuus sujui rauhallisesti.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme