Mainos
Mainos

Putin ei sulje pois paluuta valtaan

Putinin mukaan on vielä liian varhaista harkita, aikooko hän asettua presidenttiehdokkaaksi vuoden 2012 vaaleissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putinilta kysyttiin asiaa politiikan asiantuntijoiden tapaamisessa Sotshissa. Hän painotti, että koko asiaa on liian varhaista harkita tässä vaiheessa. Hän ei kuitenkaan kiistänyt ehdokkuuden mahdollisuutta.

Putin kertoi aikovansa joka tapauksessa vaikuttaa politiikassa myös vastaisuudessa.

Perustuslain mukaan Putin ei voi asettua kolmatta kertaa peräkkäin ehdolle maaliskuun presidentinvaaleissa.

Viisi seuraajaehdokasta

Putin vihjaa, että hänellä on tuleviin vaaleihin ainakin viisi varteenotettavaa seuraajaehdokasta. Putinin mukaan tuore pääministeri Viktor Zubkov on yksi heistä, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Putin ei maininnut muita nimiä, mutta esillä ovat olleet muun muassa varapääministerit Sergei Ivanov ja Dmitri Medvedev. Presidentinvaalit pidetään maaliskuussa.

Putin sanoi, että Zubkov voi osallistua presidentinvaaleihin, "kuten kuka tahansa Venäjän kansalainen". Putin luonnehti pääministeriä todelliseksi ammattilaiseksi ja eteväksi hallintomieheksi.

Zubkov on antanut ymmärtää pyrkivänsä presidentiksi, jos hän kokee onnistuvansa uudessa työssään. Duuma hyväksyi hänet pääministeriksi äänin 381-47.

(MTV3-STT–Reuters–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme