Mainos
Mainos

Putin: En hae kolmannelle kaudelle

Vladimir Putin kiistää jälleen kerran jatkoaikeensa, vaikka valtaosa venäläisistä olisi valmis muuttamaan perustuslakia mahdollistaakseen asian.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on jälleen kiistänyt aikovansa asettua ehdolle kolmannelle presidenttikaudelle vuonna 2008. Putinin mukaan asettuminen ehdolle heikentäisi hänen sisäistä oikeuskäsitystään.

Venäjän perustuslaki rajoittaa presidentin kaudet kahteen.

- Ei voi vaatia muita noudattamaan lakia, jos itse käyttää sitä väärin, Putin filosofoi.

Runsas viikko sitten julkaistun kyselyn mukaan valtaosa venäläisistä olisi valmis muuttamaan maansa perustuslakia siten, että Putin voisi asettua ehdolle kolmannelle kaudelle.

Putin on kertonut aikovansa ilmoittaa suosikkinsa seuraavaksi presidentiksi ennen kautensa loppua. Hän kuitenkin painotti nyt, että tämä ei automaattisesti merkitse sitä, että kansa valitsee hänen suosikkinsa.

Putin sanoi myös, että ei ole mitenkään itsestään selvää, että hänen seuraajaksensa tulisi joko puolustusministeri Sergei Ivanov tai varapääministeri Dimitri Medvedev, kuten on ennustettu.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme