Mainos
Mainos

Putin erotti useita korkea-arvoisia virkamiehiä – ilman syytä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on eilen erottanut useita korkea-arvoisia virkamiehiä.

Kyseessä on yksi maan viime vuosien merkittävimmistä valtarakenteiden uudistuksista. Presidentin virallisessa oikeusportaalissa julkistetussa päätöksessä Putin antoi potkut syyttäjä Sergei Dmitrieville, Moskovan vankeinhoitolaitoksen päällikölle Igor Klimenoville ja Krimin alueen apulaissisäministerille Dmitri Nekljudoville.

Lisäksi Putin irtisanoi tehtävistään kaksi Venäjän federaation tutkivassa komiteassa työskennelleet Juri Nyrkovin ja Vasili Piskarevin. Samalla komitean erikoistapausten tutkija Lev Gura nostettiin vanhemman tutkijan asemaan, ja varajäseneksi pestattiin kenraalimajuri Igor Krasnov.

Irtisanomisille ja henkilövaihdoksille ei kerrottu mitään syytä. Useita henkilövaihdoksia tehtiin myös Venäjän alueellisen lainvalvonnan piirissä.

Panaman veriparatiisiasiakirjat paljastivat huhtikuun alussa tietoja myös presidentti Putinista ja tämän lähipiiristä. Katso video:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme