Mainos
Mainos

Putin haukkuu Libya-operaation: Kuin kehotus lähteä ristiretkelle

Venäjän pääministeri Vladimir Putin vertaa YK:n Libya-päätöslauselmaa keskiaikaiseen kehotukseen lähteä ristiretkelle. Hän arvioi lisäksi, että puuttumisesta toisten maiden sisäisiin asioihin näyttää tulleen suoranainen tapa Yhdysvaltain ulkopolitiikassa.

Yhdysvallat on Putinin mukaan sekaantunut jo entisen Jugoslavian, Afganistanin ja Irakin asioihin.

- Nyt on Libyan vuoro, pääministeri ryöpytti.

Libyan johtajan Muammar Gaddafin hallinto ei täytä demokratian vaatimuksia, mutta se ei Putinin mielestä oikeuta sotatoimiin maata vastaan. Sotatoimiin ryhtyjiltä puuttuu pääministerin mukaan sekä logiikka että omatunto.

Putinin mielestä Libyan esimerkki osoittaa, että Venäjän täytyy kehittää omaa puolustuskykyään. Hän ilmoitti, että Venäjä aikoo kaksinkertaistaa strategisten ja taktisten ohjusjärjestelmien tuotannon vuodesta 2013 lähtien.

Venäjä ei käyttänyt veto-oikeuttaan Libya-päätöslauselmaa vastaan viime viikolla vaan pidättäytyi äänestämästä. Putinin ohjustehtaan työntekijöille lausumat kommentit ovat tähän asti tiukimmat Venäjän johdolta.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme