Mainos
Mainos

Putin houkuttelee venäläisiä entisistä neuvostotasavalloista

Tilastojen mukaan venäläisten määrä on supistunut yli 11 miljoonalla vuodesta 1993 lähtien. Presidentti Putinin hyväksymä suunnitelma tarjoaa Venäjälle palaaville käteistä sekä sosiaalietuuksia.

Venäjän katastrofaalista väestöpulaa yritetään ratkaista houkuttelemalla venäläisiä takaisin entisistä neuvostotasavalloista. Presidentti Vladimir Putin on hyväksynyt asiaa koskevan suunnitelman.

Tilastojen mukaan venäläisten määrä on supistunut yli 11 miljoonalla vuodesta 1993 lähtien. Syinä ovat korkea kuolleisuus ja matala syntyvyys. Jos tahti jatkuu, väestön määrä voi romahtaa nykyisestä 143 miljoonasta sataan miljoonaan vuoteen 2050 mennessä.

Putinin hyväksymä suunnitelma houkuttelee "ulkomailla asuvia maanmiehiä" vapaaehtoisesti takaisin. Se tarjoaa palaaville käteistä ja sosiaalietuuksia. Kremlin edustajan mukaan suunnitelma koskee henkilöitä, joilla on Venäjän passi tai kaksoiskansalaisuus tai jotka aikovat hakea Venäjän kansalaisuutta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme