Mainos
Mainos

Putin hyväksyi kiistellyn puoluelain

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut kiistellyn lain, joka vähentää puolueiden lukumäärää huomattavasti ja takaa valtion tukea harvoille jäljellejääneille puolueille.

Putinin mukaan uusi laki tekee Venäjän kaoottisesta lainsäädäntöjärjestelmästä paremmin toimivan. Se myös estäisi korruptoituneita liikemiehiä perustamasta puolueita, ja saamalla sitä kautta parlamentin edustajan asemaan kuuluvan syytesuojan.

Liberaalit ovat arvostelleet lakia voimakkaasti. Heidän mukaan uusi laki merkitsisi, että Venäjällä olisi pieni määrä keskustalaisia puolueita, joilla olisi hyvät välit hallituksen kanssa. Lakialoite kuuluu niiden toimien sarjaan, joiden tarkoituksena on keskittää valta takaisin Moskovaan.

Venäjän eri alueet lisäsivät merkitystään Putinia edeltäneen Boris Jeltsinin valtakaudella. Venäjän parlamentin alahuone duuma hyväksyi myös tiistaina lain, jonka mukaan Putinilla on oikeus erottaa ja palkata paikallisia poliisipäälliköitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme