Mainos
Mainos

Putin: Itä-Ukrainaan harkittava osavaltiota

Rauhan saaminen Itä-Ukrainaan vaatii keskusteluja alueen osavaltioasemasta, sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putin venäläiskanavan haastattelussa.  

Käytännössä tämä tarkoittaisi jonkinlaista itsehallintoa Itä-Ukrainaan. Putinin mukaan se suojaisi idässä asuvien laillisia oikeuksia.  

Putin syytti myös Itä-Ukrainan kriisistä jälleen länsimaita. Hänen mukaansa länsimaat tukivat laitonta vallankaappausta helmikuussa, jolloin Venäjä-mielinen Viktor Janukovitsh syrjäytettiin protestien jälkeen.  

Länsi ja Ukraina ovat syyttäneet Venäjää niin aseiden kuin sotilaiden lähettämisestä itään. Venäjä on kiistänyt väitteet, vaikka esimerkiksi Venäjä-mieliset kapinalliset ovat itse kertoneet, että heidän joukoissaan on taistellut "lomalla olevia, vapaaehtoisia venäläissotilaita".  

EU ilmoitti eilen asettavansa lisää pakotteita Venäjälle idän konfliktin lietsomisesta. Ukrainan, Venäjän ja Etyjin edustajien on määrä tavata huomenna Minskissä Valko-Venäjällä kriisin takia.  

.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme