Mainos
Mainos

Putin ja Chirac Irak-lauselman kannalla

Sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin että Ranskan presidentti Jacques Chirac ovat valmiita hyväksymään Irakia koskevan YK:n päätöslauselmaehdotuksen.

Chirac ja Putin olivat yhtä mieltä siitä, ettei voimankäyttöön pidä turvautua kuin vasta viimeisenä keinona Irakin riisumiseksi aseista. Molemmat toivoivat turvallisuusneuvoston äänestävänpäätöslauselman puolesta yksimielisesti.

Chirac ja Putin kehuivat myös maidensa YK-yhteistyötä rakentavaksi. Putinin kanta tuli yllätyksenä, koska hieman aiemmin Venäjän varaulkoministeri Juri Fedotov oli ilmoittanut, että Venäjän haluaa edelleen joitakin muutoksia Yhdysvaltain esittämään Irak-päätöslauselmaan.

Irak-päätöslauselmasta on määrä äänestää YK:n turvallisuusneuvostossa tänään iltaäivällä. Turvallisuusneuvoston pysyviä jäsenmaita ovat Venäjä, Ranska, Yhdysvallat, Britannia ja Kiina.

(Aamu-uutiset 08.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme