Mainos
Mainos

Putin ja Erdogan lämmittelivät Venäjän ja Turkin välejä

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ovat sopineet yhteistyön tiivistämisestä valtioiden välillä. Presidentit olivat yksimielisiä siitä, että turvavyöhykkeiden luominen Syyriaan on aselevon säilymisen ja vihamielisyyksien loppumisen kannalta tärkeää.

Putin kertoi, että turvavyöhykkeet olisivat alueita, joilla ei olisi sotilaallista toimintaa tai lentoliikennettä. Hän toivoi sisällissodan osapuolten pääsevän sopimukseen turvavyöhykkeiden luomisesta Kazakstanissa käynnissä olevissa rauhanneuvotteluissa.

Venäjän presidentti sanoi myös Yhdysvaltojen kannattavan turvavyöhykkeiden luomista, uutistoimisto Tass kertoo. Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kävivät eilen illalla puhelinkeskustelun, jossa päämiehet sitoutuivat tiiviimpään terrorisminvastaiseen yhteistyöhön Syyriassa.

Myös Turkki ja Venäjä sanoivat tiivistävänsä yhteistyötään terrorisminvastaisessa taistelussa. Valtiot ovat kuitenkin tukeneet sisällissodassa eri osapuolia. Venäjä on muun muassa tukenut Syyriassa kurdien YPG-taistelijoita, joita Turkki pitää Kurdistanin työväenpuolueeseen PKK:hon kytköksissä olevana terroristijärjestönä.

Putin sanoi myös, että maiden suhteet ovat olleet koetuksella, mutta ovat nyt jälleen palanneet normaaleiksi. Maiden suhteet kokivat pahan takaiskun marraskuussa 2015, kun Turkki ampui alas venäläisen hävittäjäkoneen Turkin ja Syyrian rajalla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme