Mainos
Mainos

Putin kehuu G20-kokouksen ilmapiiriä – "oloni on tervetullut"

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että ilmapiiri Australian G20-kokouksessa on hyvä ja että hän on tuntenut olonsa tervetulleeksi.

Hän on myös tyytyväinen kokouksen tuloksiin. Putin piti Brisbanessa hetki sitten tiedotustilaisuuden, jonka venäläinen uutiskanava Russia Today näytti tulkattuna suorana lähetyksenä.  

Putin sanoi, että kokouksesta julkisuuteen tullut kuva ei vastaa todellisuutta. Useat tiedotusvälineet ovat kertoneet länsimaiden johtajien kohdelleen Putinia kylmäkiskoisesti ja puhuneet jopa Putinin mahdollisesta keskeyttämisestä.  

Putin sanoi, että G20-kokouksen virallisissa keskusteluissa ei ole puhuttu Ukrainasta. Sen sijaan kahdenväliset keskustelut ovat hänen mukaansa käsitelleet lähes ainoastaan Ukrainaa. Putinin mukaan Ukrainasta on puhuttu suoraan ja hyvässä hengessä.  

Putinin mukaan jotkut osapuolten näkemyksistä ovat erilaisia, mutta keskustelut ovat olleet rakentavia ja erittäin hyödyllisiä.  

Putin kiitteli Australian pääministeriä Tony Abbottia kokouksen järjestämisestä ja kertoi käyneensä hyvät keskustelut hänen kanssaan.

Putin piti Ukrainan keskushallinnon eilistä päätöstä Itä-Ukrainan separatistialueen taloussaarrosta isona virheenä, koska se katkaisee kiistellyn alueen muusta Ukrainasta.

Hän sanoi puhuvansa asiasta Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa.

– En ymmärrä, miksi Ukrainan viranomaiset toimivat näin. Toivon, että tilanne Itä-Ukrainassa paranee, hän sanoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme