Mainos
Mainos

Putin kiistää Venäjän myyneen aseita Irakille

Venäjän presidentti kiistää väitteet venäläisten aseyhtiöiden kaupankäynnistä Irakissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiistää venäläisten aseyhtiöiden myyneen aseita Irakille. Kremlistä kerrottiin tänään, että Putin oli kieltänyt Venäjän asekaupat Yhdysvaltain presidentti George Bushin kanssa käymässään puhelinkeskustelussa.

Presidentin tiedottaja Alexei Gromovin mukaan Putin muistutti Bushia siitä, että Venäjä on vastikään julkistanut todisteita siitä, ettei Bushin väittämiä asekauppoja ole koskaan tehty. Gromov sanoi uutistoimisto Interfaxille, että Yhdysvallat oli epäonnistunut yrityksessään esittää todisteita väitteidensä tueksi ja että väitteet voivat vain vahingoittaa Yhdysvaltain ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita.

Valkoisesta talosta kerrottiin eilen, että sillä olisi "luotettavia todisteita" venäläisyritysten kaupoista Irakiin. Irakiin olisi Yhdysvaltojen mukaan myyty muun muassa panssarintorjunta-aseita ja Yhdysvaltain joukkojen käyttämän satelliittipaikannusjärjestelmän häiritsemiseen tarvittavaa laitteistoa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme