Mainos
Mainos

Putin allekirjoitti uuden sotilasopin – uhkana Nato

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut uuden sotilasopin, tiedottaa Kreml RIA Novosti. 

Doktriinin mukaan suurimpia ulkoisia uhkia Venäjälle ovat Naton laajeneminen ja epävakauden lisääntyminen useilla alueilla. Naton laajentumista kuvaillaan doktriinissa "suurimmaksi ulkoiseksi sotilaalliseksi uhaksi."  

Maan sisäisiä uhkia ovat muun muassa terrorismi ja maata epävakauttava toiminta.  

Venäjältä kuultiin kovia äänenpainoja jo eilen, kun maan ulkoministeri Sergei Lavrov otti kantaa Ukrainan lähentymiseen Naton kanssa. 

– Ukrainan pyrkimys Natoon ei ole vaarallista vain Ukrainan kansalle, vaan koko eurooppalaiselle yhteisölle, Lavrov sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Samankaltaisia kannanottoja kuultiin myös ulkoministeriön suunnasta. 

– Naton itälaajentuminen aiheuttaa suuren sotilaallisen ja poliittisen muutoksen Euroopassa, ja Venäjän täytyy ruveta tarvittaviin toimenpiteisiin, ulkoministeriön tiedottaja Alexander Lukashevich sanoi. Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot