Mainos
Mainos

Putin: Lugovoin luovuttaminen "järjetön" pyyntö

Kiista siitä, missä entisen KGB-agentti Aleksandr Litvinenkon murhasta epäillyn Andrei Lugovoin oikeudenkäynti pidetään, on syventynyt diplomaattiseksi kriisiksi Venäjän ja Britannian välille.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tyrmää Britannian luovutuspyynnön ex-agentti Aleksandr Litvinenkon murhasta epäillystä Andrei Lugovoista.

Putin kutsuu sanomalehtihaastattelussa pyyntöä "järjettömäksi".

- Venäjän perustuslain mukaan Venäjän kansalaisia ei voi luovuttaa toiseen maahan. Jos ihmiset eivät ole tietoisia tästä, heidän pätevyytensä on kyseenalainen, Putin sanoo uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Aleksandr Litvinenko, myrkytykseen kuollut entinen venäläisagentti.

- Tai jos he tietävät tämän, mutta silti vaativat Lugovoin luovuttamista, tämä on politiikkaa. Miten asiaa katsookin, tämä on järjetöntä, Putin pilkkaa.

Kiista siitä, missä Litvinenkon murhasta epäillyn Lugovoin oikeudenkäynti pidetään, on syventynyt diplomaattiseksi kriisiksi Venäjän ja Britannian välille.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme