Mainos
Mainos

Putin: Naton laajentumiselle ei ole perusteita

Presidentti Putin vertasi Baltian venäläisiä Makedonian albaaneihin

Putin, Vladimir

.
Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii kansallisille vähemmistöille samanlaista kohtelua kaikkialla Euroopassa. Putin rinnasti Baltian venäläiset Makedonian albaaneihin Yleisradion TV-uutisten tänään lähettämässä haastattelussa.

Putinin mielestä venäläiset ovat oikeutettuja samankaltaiseen kohteluun, jos Makedonian 20 prosentin albaanivähemmistö saa kielelleen virallisen kielen aseman, sekä edustuksen hallintoon ja päätöksentekoelimiin.

Haastattelussa presidentti Putin myös toisti venäläisten kielteisen kannan Naton laajentumiseen. Venäjä ei näe Natoa vihollisena, mutta ei pidä sen laajentumista perusteltuna tai hyvänä ratkaisuna Euroopan turvallisuusongelmiin.

Venäjän presidentin mielestä olisi luotava yhteinen eurooppalainen turvallisuusjärjestelmä, joka voisi puolustaa Venäjää ja muita Euroopan maita todellisia uhkia vastaan. Oikeat uhat ovat Putinin mielestä terrorismi, fundamentalismi, huumeet ja järjestäytynyt rikollisuus. Nämä voivat uhata Suomeakin, jos Venäjä höllentää vartiointia omalla puolellaan rajaa, Putin sanoi.

Presidentti Putin saapuu huomenna puolisoineen valtiovierailulle Suomeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme