Mainos
Mainos

Putin nimitti keskeiset ministerit

Venäjän presidentti Vladimir Putin nimitti tänään maan keskeiset ministerit uudelleen tehtäviinsä.

Puolustusministerinä jatkaa Igor Sergejev, ulkoministerinä Igor Ivanov ja sisäministerinä Vladimir Rushailo. Myös oikeusministeri Juri Tshaika ja hätätilaministeri Sergei Shoigu säilyttivät paikkansa.

Valtiovarainministeriksi nimitettiin pietarilainen ekonomisti Aleksei Kudrin. 40-vuotias Kudrin on toiminut ministeriössä aikaisemmin talouspäällikkönä. Ministeriötä johti tuolloin maan nykyinen pääministeri Mihail Kasjanov. Kudrinia pidetään talousasioissa liberaalina.

Putin antoi tänään asetuksen myös useista muista virkanimityksistä. Nimitykset kertovat siitä, ettei Putin suunnittele suunnanmuutosta Venäjän ulko- tai puolustuspolitiikkaan.

Pääministeri Mihail Kasjanov kertoi uutistoimisto Interfaxille, että koko hallitus nimitetään ensi viikon alkuun mennessä. Samalla hän ilmoitti, että hallituksen ministerien lukumäärä pudotetaan 30:stä 24:ään.

Venäjän perustuslain mukaan presidentti nimittää keskeiset ministerit ja pääministeri loput ministerit, mutta pääministeri tarvitsee valinnoilleen presidentin hyväksynnän.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme