Mainos
Mainos

Putin nosti armeijan valmiutta – suuri sotaharjoitus yltää Suomen rajalle asti

Venäjän asevoimien valmiutta testataan maan läntisellä sotilasalueella.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan käskyn asevoimien asettamisesta valmiustilaan on antanut presidentti Vladimir Putin.

Päätös koskee koko läntistä sotilasaluetta, jonka naapureina ovat Ukraina, Valko-Venäjä, Baltian maat sekä Suomi.

Venäjä ei kommentoinut harjoitusten syytä. Ne toteutetaan samaan aikaan, kun tilanne Ukrainassa on jatkunut sekavana, ja esimerkiksi Krimillä on osoitettu mieltä maan uusia vallanpitäjiä vastaan. Väliaikaishallintoa tukevat mielenosoittajat ja Venäjälle myötämieliset protestoijat ottivat tänään yhteen Krimillä Simferopolin kaupungissa.

Venäjällä on laivastotukikohta Krimin Sevastopolissa. Maa varoitti aiemmin, että se seuraa Krimin tilannetta tarkasti ja on tarvittaessa valmis puolustamaan laivastotukikohtaansa. Venäjän mukaan venäjänkielinen väestö Ukrainassa on uhattuna.

Yhdysvallat ja EU ovat varoittaneet Venäjää mahdollisista sotatoimista Ukrainaa vastaan. Venäjä ei ole hyväksynyt Ukrainassa viime viikolla tapahtunutta presidentti Viktor Janukovitshin syrjäyttämistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme