Mainos
Mainos

Putin puhui venäläisnuorille: Vastaamme mihin tahansa aggressioon

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Venäjä ei halua laajoja konflikteja, mutta on valmis vastaamaan mihin tahansa aggressioon, kirjoittaa uutistoimisto Ria Novosti.

Putin puhui tänään Moskovassa venäläisnuorille järjestetyn Seliger-2014-tapahtuman yhteydessä.

– Olivatpa kansainväliset partnerimme millaisessa tilanteessa tahansa, heidän tulee ymmärtää, ettei meitä kannata haastaa. Luulen, ettei kenellekään tule nykypäivänä mieleen aloittaa Venäjän kanssa laajaa konfliktia, Putin totesi ja muistutti Venäjän olevan yksi isoimmista ydinasemaista.

Putinin mukaan Venäjä jatkaa ydinasepotentiaalinsa vahvistamista. Hänen mukaansa sen tarkoituksena ei ole kuitenkaan uhata ketään.

– Teemme sen tunteaksemme olevamme turvassa ja rauhassa.

”Toivottavasti MM-kisaisännyys ei mene”

Putin ilmoitti toivovansa, ettei Venäjältä viedä oikeutta järjestää vuoden 2018 jalkapallon MM-kisoja.

– Fifa (kansainvälinen jalkapalloliitto) on sanonut, että jalkapallo ei kuulu politiikkaan. Se on ainoa oikea lähestymistapa.

Kommentti kuulostaa ristiriitaiselta aikana, kun Brasilian MM-kisoja on käytetty paikallisten poliitikkojen vaaliaseena ja Qatarille vuodeksi 2022 myönnettyjen MM-kisojen ympärillä velloo lukuisia ihmisoikeusloukkaus- ja lahjussyytöksiä.

Putin mainitsi myös, että tärkeää on paitsi isännöidä arvoturnausta myös kehittää liikenteen infrastruktuuria.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme