Mainos
Mainos

Putin sättii Britanniaa siirtomaa-ajattelusta

Putinin mielestä Britannia pyrkii ohjailemaan Venäjää siirtomaa-aikaiseen tyyliin agenttimurhasta nousseessa kiistassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää Britanniaa siirtomaa-aikaisesta ajattelusta. Syytöksen taustalla ovat Britannian vaatimukset, joiden mukaan Venäjän tulisi luovuttaa ex-agentti Aleksandr Litvinenkon murhasta epäilty Andrei Lugovoi brittioikeuden eteen.

Putin näpäyttää Britannia muistuttamalla, ettei se ole enää siirtomaaherra, joka voi ohjailla muita tahtonsa mukaisesti. Hän sanoo myös pitävänsä vaatimuksia loukkaavina.

- He ovat selvästi unohtaneet, ettei Britannia ole enää siirtomaavalta, siirtomaita ei enää ole jäljellä ja, Luojan kiitos, Venäjä ei koskaan ole ollut Britannian siirtomaa, Putin sanoi maansa televisiossa.

Britannian ulkoministeriöstä todettiin, että Britannia odottaa yhä Venäjän viranomaisten työskentelevän rakentavasti, jotta Britanniassa tehty murha saadaan brittiläisen tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Venäjä on kieltäytynyt luovuttamasta murhasta epäiltyä Andrei Lugovoita sillä perusteella, että Venäjän perustuslaki kieltää maan kansalaisten luovuttamisen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme