Mainos
Mainos

Putin: Slobodan Milosevic on ongelma

Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi tänään, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on muodostumassa ongelmaksi myös Venäjälle. Asiasta kertoi Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin ulkopoliittinen avustaja Michael Steiner uutistoimisto AFP:lle.

Steinerin mukaan Putin kertoi asiasta keskustellessaan Schröderin kanssa rikkaiden teollisuusmaiden ja Venäjän G8-kokouksen yhteydessä Japanissa.
-Milosevic on muodostumassa yhä suuremmaksi ongelmaksi Putinille, Steiner kertoi.

G8 -maiden johtajat ilmaisivat syvän huolensa Jugoslavian perustuslain muutoksen johdosta. Lainmuutos sallisi Milosevicin jatkaa Jugoslavian presidenttinä suoran kansanäänestyksen avulla. Länsimaat pitävät Milosevicin osuutta Kosovon sodassa erittäin suurena. Venäjä puolestaan on perinteisesti ollut serbien liittolainen.

Steinerin mukaan Putin kuitenkin antoi ymmärtää, että Milosevicin on turha odottaa neuvoja ja tukea Putinilta. -Sekä Schröder että Putin ovat erittäin huolissaan viime aikaisesta kehityksessä Jugoslavian liittovaltiossa, Steiner lisäsi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme