Mainos
Mainos

Putin suomii EU:n ja Yhdysvaltojen pakotepolitiikkaa huippukokouksen aattona

Venäjän presidentti Vladimir Putin hyökkää saksalaislehdessä Venäjälle asetettuja pakotteita vastaan. Putin sanoo talouslehti Handelsblattissa julkaistussa kirjoituksessaan, että pakotteet ovat lyhytnäköistä politiikkaa ja vastoin G20-maiden periaatteita ja etuja.

Muun muassa EU ja Yhdysvallat asettivat Venäjälle sanktioita vuonna 2014, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan ja asettui tukemaan separatisteja Itä-Ukrainassa. Venäjä on vastannut pakotteisiin vastapakotteilla, esimerkiksi estämällä elintarvikkeiden viennin Venäjälle.

Putinin kirjoituksen on tulkittu myös suomineen protektionismia eli sitä, että valtiot suojelevat sisämarkkinoitaan ja torjuvat ulkopuolista kilpailua.

– Ainoastaan vapaat kauppasuhteet, jotka perustuvat yhdenmukaisille säännöille ja standardeille, voivat kääntää maailmantalouden kasvuun ja parantaa valtioiden välisiä suhteita, Putin jatkaa.

Putinin kirjoitus julkaistiin vain päivää ennen Hampurin G20-huippukokouksen alkua. Kokous kerää Hampuriin maailman johtavien talousmaiden johtajat.

Venäjän ja USA:n suhteissa paljon petrattavaa

Putinin on määrä tavata Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kahden kesken perjantaina. Maiden suhteissa on ollut kehittämisen varaa etenkin sen jälkeen, kun Yhdysvallat kasvatti Venäjää koskevaa pakotelistaansa kesäkuussa.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö lisäsi 38 ihmistä ja toimijaa pakotelistalleen. Pakotteet kohdistuvat Venäjään ja venäjämielisiin kapinallisiin, jotka taistelevat Ukrainassa Krimillä. Venäjä vastasi perumalla tapaamisen Yhdysvaltojen diplomaattien kanssa. 

Juttua muokattu 6.7.2017 klo 11.47: Korjattu pääkirjoitus Putinin kirjoitukseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme