Mainos
Mainos

Putin syyttää Yhdysvaltoja vaalikiistojen lietsomisesta

Venäjän pääministeri Vladimir Putin syyttää Yhdysvaltoja parlamenttivaalien jälkeisten mielenosoitusten lietsomisesta.

Putinin mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton antoi kritiikillään merkin Kremlin vastustajille, jotka kuulivat viestin ja alkoivat toimia. Clinton sanoi tiistaina, etteivät vaalit olleet vapaat eivätkä oikeudenmukaiset.

Putin sanoo myös, että vaaleihin on yritetty vaikuttaa ulkomailta sadoilla miljoonilla dollareilla. Hän tähdentää, ettei kukaan halua Venäjälle samanlaista kaaosta kuin esimerkiksi Ukrainassa ja Kirgisiassa koettiin.

Putin sanoo haluavansa opposition ja viranomaiset vuoropuheluun. Samaan aikaan hän kuitenkin varoittaa mielenosoittajia lain rikkomisesta. Hänen mukaansa mielenosoituksissa lakia rikkovat joutuvat vastaamaan teostaan.

Putinin johtama valtapuolue Yhtenäinen Venäjä sai viikonvaihteen vaaleissa suurimman osuuden äänistä, mutta sen kannatus hupeni yli 64 prosentista vajaaseen 50 prosenttiin. Vaaleihin pettyneet mielenosoittajat ovat protestoineet Venäjällä tällä viikolla.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme