Mainos
Mainos

Putin tuomitsi amerikkalaisten julkaiseman "oligarkkilistan" – Venäjällä ei kuitenkaan aikomusta kostaa

Venäjän valtiojohto tuomitsee Yhdysvaltain eilen julkaiseman niin sanotun oligarkkilistan. Yhdysvaltain hallinto julkaisi maanantaina listan, jolla on 210 ihmistä.

Listalla on muun muassa merkittäviä johtajia venäläisistä suuryrityksistä, poliitikkoja ja presidentti Vladimir Putinin sisäpiiriläisiä.

Listaa kommentoineen Putinin mukaan Venäjä haluaisi kehittää Yhdysvaltain ja maansa välisiä suhteita kiistelemisen ja tilanteen pahentamisen sijaan. Putinin mukaan Venäjä ei suunnittele listan takia vastatoimia amerikkalaisia vastaan.

Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev puolestaan totesi, että lista haittaa merkittävästi maiden välejä nyt ja tulevaisuudessa. Medvedevin mukaan amerikkalaisten listalla ei ole mitään käytännön merkitystä.

Oligarkkilistalla olevat henkilöt eivät tällä hetkellä ole Yhdysvaltojen pakotteiden kohteina, mutta listan julkistamisen tavoitteena arvioidaan olevan paineen lisääminen Vladimir Putinia ja tämän lähipiiriä kohtaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme