Mainos
Mainos

Putin: Ukraina on valinnut aseekseen terrorin

Venäjän presidentti Vladimir Putin on syyttänyt kovasanaisesti Ukrainaa yrityksestä hyökätä Venäjän hallussa olevalle Krimille viikonloppuna.  

– Nämä ovat hälyttäviä uutisia. Itse asiassa meidän turvallisuuspalvelumme esti Ukrainan puolustusministeriön sabotaasi- ja tiedusteluryhmän hyökkäyksen alueelle. Samalla Venäjä kärsi tappioita: kaksi sotilasta tapettiin. Emme luonnollisesti tule jättämään tällaisia asioita sikseen, Putin sanoi venäläisten uutistoimistojen mukaan.

– Tämä on yritys kiihdyttää väkivaltaa ja provosoida konfliktia sekä harhauttaa yleistä mielipidettä. Se on hyvin vaarallista peliä. Tulemme luonnollisesti tekemään kaikkemme varmistaaksemme ihmisten ja infrastruktuurin turvallisuuden. Ryhdymme vakaviin lisätoimiin alueen turvallisuuden varmistamiseksi, presidentti luetteli.    

Guardian: Venäjä vetäytymässä Itä-Ukraina -keskusteluista
Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän tapaamisissa ei ole järkeä tämänhetkisissä olosuhteissa, kertoo brittilehti Guardian.  
Putinin kommentti liittyy Venäjän väitteeseen, jonka mukaan Ukraina on yrittänyt hyökätä Krimille. Maat ovat keskustelleet säännöllisesti Itä-Ukrainan konfliktista.  
Seuraavan tapaamisen piti olla G20-kokouksen yhteydessä Kiinassa syyskuussa.

MTV-STT

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n mukaan yksi sen sotilaista sai surmansa yrittäessään pidättää "terroristeja" sunnuntain vastaisena yönä, kun taas toinen sotilas kuoli tulitaistelussa "sabotaasi- ja terroristiryhmittymien" kanssa, jotka toimivat Ukrainan puolustusministeriön käskystä.  

Ukrainan kansallisesta turvallisuudesta vastaavan neuvoston päällikkö Oleksandr Turtsinov tyrmäsi väitteet "hysteerisinä ja väärinä". Turtsinovin mukaan Venäjä yrittää kylvää pelkoa Krimille. Ukrainan puolustusministeriön mukaan väitteiden tarkoituksena on vain oikeuttaa venäläissotilaiden määrän lisääminen ja aggressiiviset teot alueella.  

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj, joka tarkkailee tilannetta Krimin ja Ukrainan rajalla, kertoi, ettei se ole tietoinen tapahtumasta. Etyjin mukaan autoliikenne niemimaalle keskeytettiin kuitenkin tällä viikolla ja rajatarkastuksia tehostettiin.  

Venäjä liitti Krimin itseensä maaliskuussa vuonna 2014.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme