Mainos
Mainos

Putin Ukrainan kaasupäätöksestä: "Kansanmurhan piirteitä"

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan kaasutoimitukset Ukrainaan voidaan katkaista, jollei se pysty maksamaan laskua.

Tämä puolestaan aiheuttaisi ongelmia myös Ukrainan kautta kulkeville kaasutoimituksille Eurooppaan.  

Putin näkee kansanmurhan piirteitä siinä, että Ukraina kieltäytyy toimittamasta kaasua Luhanskin ja Donetskin separatistialueille.  

Tulitauko Ukrainassa sen sijaan näyttäisi pääpiirteissään pitävän. Ukrainan armeijan edustajan Andriy Lysenkon mukaan kuluneen vuorokauden aikana yksi sotilas on haavoittunut, mutta yksikään ei ole kaatunut.  

Itä-Ukrainan kapinallisten mukaan he ovat vetämässä pois raskasta aseistusta, kuten panssarivaunuja ja raketinheittimiä, joiltakin alueilta.

Toimittajat kertoivat nähneensä haupitsikolonnan kulkevan tiellä lähellä separatistien hallussa olevaa Donetskin kaupunkia.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöltä Etyjiltä ei kuitenkaan ole saatu vahvistusta kummankaan sodan osapuolen raskaan aseistuksen vetämisestä etulinjasta.  

Ukraina on sanonut, ettei se vedä aseistustaan pois ennen kuin tulitaukoa täysin noudatetaan. Ukraina on myös syyttänyt Venäjää siitä, että se jatkaa kapinallisten aseistamista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme