Mainos
Mainos

Putin: USA aloittanut uuden asevarustelun

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoittaa, että yritykset luoda maailman asioihin "imperialismia ja sanelupolitiikkaa" ovat vaarallisia ja epäterveitä.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Yhdysvallat on ohjuspuolustusjärjestelmällään aloittanut uuden asevarustelun ja heikentänyt turvallisuutta maailmassa.

- Amerikkalaiset ystävämme ovat luopuneet Yhdysvaltain ja Venäjän välisestä ohjustentorjuntaa rajoittaneesta ABM-sopimuksesta. Varoitimme heitä silloin, että kehitämme vastineen, jolla ylläpidämme strategista tasapainoa maailmassa, Putin sanoi tänään.

- Olemme tehneet kokeen uudella mannertenvälisellä monikärkiohjuksella ja uudella risteilyohjuksella, ja aiomme kehittää edelleen voimavarojamme.

Putinin mukaan amerikkalaiset "tunkevat uusia aseita itäiseen Eurooppaan". Uusi amerikkalaistukikohta tulee Bulgariaan ja toinen Romaniaan, Puolaan ja Tshekkiin osia amerikkalaisten ohjuskilvestä, hän muistutti.

Samalla hän varoitti, että yritykset luoda maailman asioihin "imperialismia ja sanelupolitiikkaa" ovat vaarallisia ja epäterveitä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme