Mainos
Mainos

Putin: USA on maailmantalouden loinen

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on ryöpyttänyt Yhdysvaltoja kovin sanoin maan valtavasta velkataakasta. Putinin mukaan USA toimii maailmantaloudessa kuin loinen ja on uhka globaalille rahoitusjärjestelmälle.

– Maa elää velaksi. Se ei elä varojensa rajoissa, vaan siirtää vastuuta muille maille ja toimii tällä tavalla kuin loinen, Putin sanoi puhuessaan Kremliä tukevalle nuorisojoukolle maanantaina.

Putinin mielestä Washingtonin myös vihjaili tarkoituksella maan maksukyvyttömyyden uhalla. Näin dollarin arvo saataisiin laskemaan ja maan vienti nousuun.

– Heillä oli kuitenkin tarpeeksi tervettä järkeä ja vastuuntuntoa välttääkseen maksukyvyttömyyden, Venäjän entinen presidentti totesi.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti varhain Suomen aikaa demokraatti- ja republikaanijohtajien päässeen sopuun velkakattoesityksen sisällöstä. Maa nostaa yli neljäntoista biljoonan dollarin velkansa kattoa yhteensä 2,4 biljoonalla.

(MTV3–AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme