Mainos
Mainos

Putin vahvisti aikeensa presidenttiehdokkaaksi

Pääministeri Vladimir Putin on tänään vahvistanut aikeensa asettua ehdolle ensi vuonna Venäjällä järjestettävissä presidentinvaaleissa. Putin kertoi ehdokkuusaikeistaan heti sen jälkeen kun hänet oli nimitetty pääministeriksi viime elokuussa.

-Mitä presidenttiehdokkuuteen tulee, tämä kysymys asetettiin minulle heti ensimmäisenä työpäivänäni hallituksessa ja vastasin myönteisesti. Kuten tiedätte, en koskaan vedä takaisin sanojani, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan tänään.

Presidentti Boris Jeltsin kertoi Putinin nimityksen yhteydessä, että Putin on hänen suosikkinsa Venäjän seuraavaksi presidentiksi. Jeltsin ei itse enää voi asettua ehdolle sen jälkeen kun hänen kautensa ensi kesänä päättyy.

Vielä muutama kuukausi sitten Putinilla oli korkeintaan parin prosentin kannatus presidentinvirkaan, kun taas nykyään noin 30 prosenttia venäläistä äänestäisi häntä. Putinin kannatusta on lisännyt erityisesti Venäjän hyökkäys Tshetshenian sissejä vastaan.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme