Mainos
Mainos

Putin: Väitteet kemiallisista aseista älyttömiä

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii Yhdysvaltoja esittämään todisteensa Syyrian hallinnon väitetyistä kemiallisista iskuista.

Putin vaatii, että todisteet pitää näyttää YK:n turvallisuusneuvostolle.

Putinin mukaan olisi älytöntä, että Syyrian hallitus käyttäisi kemiallisia aseita samaan aikaan kun se on voitolla sodassa.

– Siksi olen varma, että (kemiallinen isku) on vain provokaatio niiden osalta, jotka haluavat vetää muut maat mukaan Syyrian konfliktiin ja jotka haluavat puolelleen voimakkaita maita, erityisesti Yhdysvallat, Putin sanoi.

Yhdysvallat harkitsee sotilaallista operaatiota Syyriaa vastaan kemiallisten aseiden käytön takia. Putinin mukaan rauhannobelisti Barack Obaman pitäisi ottaa huomioon operaation mahdolliset uhrit.

Putin myös ehdotti, että Syyriasta voitaisiin keskustella ensi viikon G20-maiden kokouksessa Pietarissa. Myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama osallistuu kokoukseen.

Obaman piti tavata Putin erikseen juuri ennen G20-kokousta, mutta Yhdysvallat perui neuvottelut tietovuotaja Edward Snowdenin tapauksen takia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme