Mainos
Mainos

Putin vakuuttaa: Lännen ei pidä pelätä Venäjää

Länsimaiden ei pidä pelätä Venäjää, sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putin italialaislehden haastattelussa.

Presidentin mukaan Venäjä pyrkii ainoastaan suojelemaan itseään ulkopuolisilta uhkilta.

"Vain sairas ihminen, ja hänkin vain unissaan, kuvittelisi Venäjän yhtäkkiä hyökkäävän Natoa vastaan."

Hän huomauttaa, että Nato-maat käyttävät puolustukseen rahaa kymmenen kertaa enemmän kuin Venäjä, ja että Yhdysvaltojen sotilasbudjetti on maailman suurin.  

Corriere della Sera -lehden haastatteleman Putinin mukaan maailma on muuttunut niin paljon, ettei kukaan järkevä ihminen edes ajattelisi laajamittaista konfliktia Venäjän ja Nato-maiden välillä.  

-Voin vakuuttaa, että meillä on muutakin tekemistä. Vain sairas ihminen, ja hänkin vain unissaan, kuvittelisi Venäjän yhtäkkiä hyökkäävän Natoa vastaan, Putin toteaa lehdelle.  

Putin sanoi kannattavansa rauhan solmimista Ukrainassa, jonka itäosissa väkivalta on viime aikoina yltynyt uudelleen. Hän syytti Ukrainan viranomaisia haluttomuudesta rauhoittaa tilanne noudattamalla helmikuussa solmittua Minskin sopimusta.  

-Ongelma on se, etteivät Kiovan nykyiset viranomaiset edes halua keskustella kapinallisjoukkojen kanssa. Me emme voi sille mitään.  

Haastattelussa Putin vetosi länsimaihin, jotta ne kannustaisivat Ukrainan hallintoa neuvotteluihin. Lisäksi hän pyysi länsimaita tukemaan Ukrainaa taloudellisesti entistä enemmän.   

Putinin mielestä Ukrainan on taattava kapinallisten hallussa oleville alueille itsehallinto. Hän huomauttaa, että kapinallisalueiden johtajat ovat julkisesti sanoneet, että jos Minskin sopimuksen ehdot täyttyvät, he harkitsevat pitävänsä itseään osana Ukrainaa.  

-Tätä asetelmaa on pidettävä hyvänä lähtökohtana todellisille neuvotteluille.  
Putin vierailee Italiassa ensi viikolla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme