Mainos
Mainos

Putin varoitti USA:ta ryhtymästä voimatoimiin Irania vastaan

Venäjän presidentti Putin sanoi vuotuisessa poliittisessa linjauksessaan Kremlissä, etteivät sotilaalliset toimet ratkaise Iranin ydinkiistaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui vuotuisessa linjapuheessaan asevarustelusta, korruptiosta ja kauppapolitiikasta. Hän varoitti Yhdysvaltoja hyökkäämästä Iraniin - mainitsematta tosin kummankaan valtion nimeä.

- Voimankäyttö johtaa harvoin toivottuun tulokseen, mutta usein sen seuraukset ovat jopa kauheammat kuin alkuperäinen uhka oli, hän sanoi.

Putin toivoi Venäjän ottavan puolustuspolitiikassa mallia Yhdysvalloista, missä puolustukseen käytetään 25 kertaa enemmän rahaa kuin Venäjällä. Hän lupasi myös lyhentää yleisen asevelvollisuuden kestoa.

Väestön väheneminen on Putinin mielestä Venäjän suurin ongelma, mutta myös korruptio hidastaa maan kehitystä.

Venäjän WTO-jäsenyys oli edelleen Putinin toivelistan kärjessä. Ruplan vaihtorajoitusten tulisi hänen mielestään poistua kesäkuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme