Mainos
Mainos

Putin: Venäjä ei ala sotia kenenkään kanssa

Presidentti Vladimir Putin sanoo venäläisille, ettei Venäjä ala sotia kenenkään kanssa.

Putin kertoi eilen maan ammattiliittojen edustajille Sotshissa Venäjän olevan sodanlietsonnan kohteena.  

– Onneksi ei ole sotaa. Meidän ei kannata kiinnittää asiaan liiaksi huomiota, Putin sanoi Kremlin virallisilla sivuilla julkaistussa puheessa.  

Putinin mielestä kyseessä on yritys jäädyttää maailmanjärjestys muotoon, jolla se on ollut Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Putin viittasi puheessaan Yhdysvaltoihin sanomalla, että tässä mallissa maailmassa on yksi johtaja, joka luulee voivansa tehdä mitä huvittaa. Muut voivat tehdä, mitä heille sallitaan, ja vain jos se on johtajan toiveiden mukaista.  

– Venäjä ei suostu tällaiseen maailmanjärjestykseen ikinä.  

Putin piikitteli myös muita maita sanomalla, että jotkut saattavat pitää yhden johtajan mallista.  

– Ehkä he haluavat elää puoliksi miehitetyssä maassa. Me emme.  

"Pakotteista tiettyä harmia"  

Putin otti puheessaan liittoihmisille esiin myös Ukrainan tilanteen takia Venäjää vastaan asetetut talouspakotteet. Putinin mukaan Venäjä ei aio eristäytyä, vaan on valmis tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa.  

– Niin kutsutut sanktiot eivät lopulta ilahduta ketään. Ne eivät kuitenkaan tehoa Venäjän kaltaiseen maahan, vaikka niistä tiettyä harmia onkin.  

Presidentti korosti, että Venäjän täytyy keskittyä vahvistamaan omaa suvereniteettia, johon sisältyy myös taloudellinen suvereniteetti.  

– Siksi pyydän osoittamaan ymmärrystä tilannetta kohtaan ja tekemään yhteistyötä valtion ja hallituksen kanssa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme