Mainos
Mainos

Putin: Venäjä mukaan henkilömiinojen kieltoon

Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti eilen Venäjän duuman alahuonetta pohtimaan liittymistä henkilömiinat kieltävään kansainväliseen sopimukseen.

Vladimir Putin

Duuman puhemies Gennadi Selezjnoville osoittamassaan kirjeessä Putin ilmoitti olevansa halukas allekirjoittamaan sopimuksen ja kehotti myös muita maita liittymään siihen. Putinin mukaan olisi tärkeää, että mahdollisimman moni valtio allekirjoittaisi sopimuksen. Vuonna 1998 voimaan astunut sopimus kieltää henkilömiinojen valmistuksen, käytön, varastoinnin ja viennin. Sopimuksen on tähän mennessä allekirjoittanut yli 130 maata.

Yhdysvallat, Kiina, Venäjä ja Suomi eivät kuitenkaan ole allekirjoittaneiden joukossa. Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat ovat maailman johtavia miinantuottajamaita. Sopimuksen allekirjoittaminen rajoittaisi miinojen vientiä näistä maista. Se myös kieltäisi havaitsemattomien tai paljastimen vaikutuksesta räjähtävien miinojen käyttämisen.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme