Mainos
Mainos

Putin: Venäjä tukee YK:n uudistamista

Presidentti Vladimir Putin ja YK:n pääsihteeri Kofi Annan ovat keskustelleet Moskovassa YK:n uudistamisesta. Putinin mukaan kansainvälisten ongelmien ratkaisemiseksi ei ole toista tehokasta välinettä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuutti YK:n pääsihteerille Kofi Annanille, että Venäjä tukee Annanin suunnitelmaa maailmanjärjestön uudistamisesta.

- Kansainvälisten ongelmien ratkaisemiseksi ei ole toista tehokasta välinettä, Putin huomautti tavatessaan Annanin Kremlissä.

Annan on esittänyt korkean tason työryhmää perustettavaksi pohtimaan YK:n uusia haasteita ja uhkia. Venäjän edustajana työryhmässä on entinen pääministeri Jevgeni Primakov.

Putin ja Annan keskustelivat tapaamisessaan myös Irakista, Lähi-idän tilanteesta ja Venäjän osallistumisesta YK:n rauhanturvatoimintaan. Venäjä on ollut erityisesti huolissaan tilanteesta YK:n hallitsemassa Kosovossa ja alueen serbivähemmistön turvallisuudesta.

Annanin vierailuohjelmassa oli myös tapaaminen pääministeri Mihail Fradkovin sekä ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Lavrov oli ennen ulkoministeriksi tuloaan Venäjän YK:n-suurlähettiläs.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme