Mainos
Mainos

Putin: Venäjä voi myydä aseita Iraniin

Putinin Suora linja -ohjelman yleisössä oleva MGIMO-yliopiston rehtori tiedusteli Putinilta Iranin ydinohjelmasta. Putin sanoo Venäjän voivan lieventää Iranin asevientirajoituksia ydinneuvottelujen edistymisen takia.

– Venäjä voi tuoreen päätöksen mukaan alkaa myydä S300-ohjusjärjestelmiä Iraniin. Israel puolestaan on sanonut aikovansa myydä aseita Ukrainaan, jos Iraniin aletaan myydä venäläisiä aseita. Onko tämä puuttumista Iranin ydinneuvotteluihin? Mitä mieltä olette, rehtori kysyi. 

– Iranilaiset ovat osoittaneet joustavuutta ydinohjelmansa suhteen. On sanottu että sopimus ydinohjelmasta on jo käytännössä tehty, jäljellä on enää teknisiä yksityiskohtia joita selvitetään kesäkuun aikana. Näissä ohjuskaupoissa ei ole kyse Iran-sanktioiden purkamisesta.

Työskentelemme tietenkin YK-kumppaniemme kanssa yhteistyössä jotta Iranin ydinohjelmasta päästään sopuun, Putin vastasi. 

Putinin mukaan Iraniin myytävät aseet ovat nimenomaan puolustusaseita, ja niiden myyminen vakauttaa Lähi-itää. 

– Emme muuten ole isoin asetoimittaja alueelle, USA toimittaa Lähi-itään huomattavasti enemmän aseita, Putin huomautti.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme