Mainos
Mainos

Putin vieraili Syyriassa: Venäjä aloittaa joukkojensa vetämisen

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti tänään aamulla, että maa aloittaa joukkojensa osittaisen vetämisen sodan repimästä Syyriasta. Putin vieraili tänään Syyriassa tapaamassa maan presidentti Bashar al-Assadia. Mukana oli myös Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.

Putin sanoi, että Venäjä ja Syyrian hallitus ovat nyt saavuttaneet tavoitteensa, kun äärijärjestö Isis on lyöty.

− Olen tehnyt päätökseni. Huomattava osa Venäjän joukoista palaa kotiin Venäjälle, Putin sanoi.

Hän ei tarkentanut, miten isoa osaa joukoista tarkoitti. Kaikki venäläisjoukot eivät varmuudella kuitenkaan poistu Syyriasta, sillä Venäjä aikoo säilyttää nykyiset sotilastukikohtansa maassa. Venäjällä on Syyrissa Hmeiminin lentotukikohta ja Tartusin laivastotukikohta. Molemmat sijaitsevat läntisessä Syyriassa Latakian maakunnassa.

Putin piti myös mahdollisena, että Venäjä saattaa yhä tehdä iskuja Syyriassa, jos terroristit nostavat uudelleen päätään.

Putin esitti myös toiveen, että rauha Syyriaan voidaan palauttaa yhteistyössä Iranin ja Turkin kanssa. Hän sanoi keskustelevansa asiasta Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin ja Egyptin presidentin Abdel Fattah al Sisin kanssa.

Putin tapasi Assadin Hmeiminin tukikohdassa. Vierailusta ei tiedotettu etukäteen. Putin on jo siirtynyt Syyrista Egyptiin, jossa hän tapaa presidentti al Sisin. Huomenna Putin matkustaa Turkkiin tapaamaan Erdogania.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme