Mainos
Mainos

Putinia tukeva nuorisoliike aloitti kirjapuhdistukset

Presidentti Vladimir Putinin tueksi perustettu nuorisoliike on aloittanut kiistellyn sivistyskampanjan Venäjällä.

Nuorisoliike "Kuljetaan yhdessä" on tehnyt huonojen kirjailijoiden listan ja kerää pois heidän kirjojaan. Perusteluna on se, että niissä ei opeteta oikeita arvoja, kuten isänmaallisuutta.

Putinia tukevan nuorisoliikkeen mielestä Venäjän luetuimmat nykykirjailijat Sorokin ja Pelevin tuhoavat nuorison arvot. Järjestö kerää pois moderneja bestsellereitä kuin myös kioskikirjallisuutta. Myös Karl Marx on mustalla listalla. Lenin puolestaan jätettiin rauhaan, koska Putin-nuoret eivät halunneet suututtaa eläkeläisiä.

Huonojen kirjailijoiden teosten palauttajat saavat vastalahjaksi klassikkokokoelman. Vääriin kirjoihin pannaan leima "palautetaan tekijälle".

Tempaus on saanut paljon huomiota Venäjän mediassa, joskin katutasolla se on jäänyt laimeaksi. Kampanja voi kuitenkin kääntyä itseään vastaan, kun kansankunnan vihollisiksi leimatut kirjailijat saavat ilmaista mainosta ja heidän tuotantonsa kysyntä vain kasvaa entisestään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.02.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme