Mainos
Mainos

Putinia tukevaa moottoripyöräjengiä ei päästetä Puolaan

Puola ei aio päästää maahan Venäjän presidentti Vladimir Putinia tukevaa moottoripyöräjengiä. Viitisenkymmentä Yön sudet -jengin jäsentä haluaa aloittaa huomenna matkan Moskovasta Berliiniin muistamaan toisen maailman sodan päättymistä.

Puolan ulkoministeriön tiedottajan Marcin Wojciechowskin mukaan Venäjä ei ole antanut tarkkoja tietoja jengin reitistä, majoittumisesta tai osallistujista. Venäjä pyysi Puolalta matkustuslupaa viime maanantaina.

– Vakuutan että päätös ei ole poliittinen, vaan perustuu muodollisuuksiin, Wojciechowski sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan.  

Hänen mukaansa Yön sudet -jengin jäsenet eivät ole hakeneet viisumia Puolaan. Puola sallii kolmen muun moottoripyöräjengin pääsyn maahan, sanoo Wojciechowski.

Päätöksen uskotaan kiristävän maiden välejä entisestään. Yön sudet tukee voimakkaasti Itä-Ukrainan kapinallisia ja Putinin politiikkaa.

Putin on osallistunut näyttävästi muun muassa Yön susien moottoripyöräkulkueeseen.

Ryhmän aie on ajaa Venäjältä Valko-Venäjän, Puolan, Tshekin, Slovakian ja Itävallan kautta Berliiniin, missä he haluavat 9. toukokuuta viettää natsi-Saksan kukistumisen voitonpäivää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme