Mainos
Mainos

Putinin ja Erdoganin tapaaminen alkoi keskinäisen kiittelyn merkeissä

Venäjän ja Turkin presidenttien tapaaminen on alkanut Pietarissa. Presidentti Vladimir Putin sanoi tapaamisen aluksi, että presidentti Recep Tayyip Erdoganin vierailu kertoo halusta aloittaa uudelleen vuoropuhelu ja saada maiden suhteet kuntoon.

Presidentit tapaavat nyt ensi kertaa sen jälkeen, kun maiden suhteet vajosivat aallonpohjaan Turkin ammuttua marraskuussa alas venäläisen sotilaskoneen.

Venäläismedian mukaan Putin ilmoitti tapaamisen aluksi, että aikoo keskustella Erdoganin kanssa kaikista suhteisiin liittyvistä asioista kuten terrorismin vastaisesta taistelusta ja taloudesta.

Presidentit viittasivat myös Turkin äskettäiseen vallankaappausryitykseen. Putin sanoi olleensa yksi ensimmäisistä, joka soitti Erdoganille antaakseen tälle tukensa.

Putin ilmoitti, että Venäjä esiintyy aina perustuslain vastaista toimintaa vastaan. Erdogan puolestaan kiitteli Putinin ilmaisemaa tukea vallankaappausyrityksen jälkeen.

Venäjä ja Turkki ovat lämmittäneet jo jonkin aikaa suhteitaan Turkin pyydettyä anteeksi venäläiskoneen pudottamista. Turkkia kiinnostaa erityisesti Venäjän asettamien talouspakotteiden purkaminen, samoin Venäjältä tulevan turismin elvyttäminen.

Maiden syvin erimielisyys koskee Syyriaa. Venäjä on ollut Syyrian hallinnon tärkein liittolainen, kun taas Turkki on johdonmukaisesti tavoitellut presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämistä.
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme