Mainos
Mainos

Putin kertoi kyselytunnilla lapsenlapsestaan aplodien saattelemana

Venäjän presidentti Vladimir Putin vastailee jälleen kansalaisten kysymyksiin televisiossa. Niin kutsuttu Suora linja -ohjelma alkoi puoliltapäivin, ja se televisioidaan 15. kertaa.

Ensimmäinen kysymys koski Venäjän talouden tilaa. Putin arvioi, että Venäjä on palannut kasvun tielle ja jättänyt taantuman taakseen. Presidentti kuitenkin kantoi huolta siitä, että yhä useampi venäläinen elää köyhyysrajan alapuolella.

Putinilta kysyttiin myös siitä, onko Venäjä valmis elämään pakotteiden alla vuosikymmeniä. Putin arvioi, ettei pakotteiden vaikutus Venäjän talouteen ole ollut erityisen suuri.

Putin sanoi, että Venäjä on tietyllä tavalla ollut pakotteiden alainen koko historiansa ajan.

Hän mainitsi Yhdysvaltain senaatissa olleen lakiesityksen, joka estäisi Venäjä-pakotteiden helpottamisen ja mahdollistaisi niiden lisäämisen, ja sanoi, että kyseessä on Yhdysvaltain sisäpoliittinen taistelu.

– Jos Krimiä ei olisi, keksittäisiin jotain muuta Venäjän kontrolloimiseksi.

"Yhdysvallat ei ole vihollinen"

Putin kertoi myös, että hänelle on syntynyt toinen lapsenlapsi. Tämä kirvoitti yleisöstä aplodit.

Myöhemmin presidentti sai soiton Kiovasta Dmitriltä, joka kysyi:

– Miksi hylkäsit meidät?

Putin vastasi, ettei halua aiheuttaa julkisella tuella vahinkoa Venäjä-mielisille ukrainalaisille ja kiitti soittajaa puhelusta.

Yksi puhelu tuli Yhdysvalloista. Miehen kerrottiin olevan amerikkalainen ja soittavan Arizonasta.

Hän halusi tietää, miten saisi amerikkalaiset ymmärtämään, ettei Venäjä ole vihollinen. Putin sanoi, että Venäjä haluaisi normaalit suhteet Yhdysvaltoihin ja piti amerikkalaista russofobiaa sisäpoliittisten taistojen seurauksena.

– Me emme pidä Amerikkaa vihollisena, hän sanoi. 

Putin on aiemminkin paljastanut asioitaan henkilökohtaisesta elämästään – esimerkiksi taiteellisempaa puoltaan:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme