Mainos
Mainos

Putinin muutokset huolestuttavat Yhdysvaltoja

Putin on ilmoittanut haluavansa huomattavia muutoksia Venäjän nykyiseen poliittiseen järjestelmään.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Colin Powell on huolissaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin tekemistä laaja-alaisista poliittisista muutoksista.

- Ne merkitsevät itse asiassa eräiden kansainvälisen yhteisön aiemmin toteamien demokraattisten uudistusten perumista, Powell sanoo.

Putin sanoi maanantaina halajavansa huomattavia muutoksia Venäjän nykyiseen poliittiseen järjestelmään. Putin kertoi haluavansa, että uudella vaalilailla rajoitetaan poliittisten puolueiden määrää.

Niin ikään presidentti ilmoitti ottavansa täyteen määräysvaltaansa Venäjän aluejohtajien nimitykset. Arvostelijat ovat jo syyttäneet Putinia Beslanin verisen kouludraaman käyttämisestä valtansa lisäämiseen.

Powell sanoo Yhdysvaltojen ymmärtävän, että Venäjän on taisteltava terrorismia vastaan.

- Mutta kun yritetään saada terroristit kiinni, on luotava oikeanlainen tasapaino, jotta ei edetä suuntaan, joka johtaa kauemmaksi demokraattisista uudistuksista ja demokratiaprosessista.

Ulkoministeri Powell sanoo myös, että Yhdysvallat ottaa asian esille keskusteluissa Venäjän kanssa lähipäivinä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme