Mainos
Mainos

Putinin odotetaan puhuvan terrorismista uudenvuodenpuheessa

Venäjällä on ryhdytty hautaamaan Volgogradin pommi-iskujen uhreja. 

Iskujen uhrimäärä on noussut jo 34:ään. Sunnuntaisessa iskussa kaupungin päärautatieasemalle kuoli 18 ja eilisessä bussi-iskussa 16. 

Uusien terrori-iskujen pelko varjostaa uudenvuoden juhlintaa. Eilen presidentti Vladimir Putin käski kiristää turvatoimia koko maassa. 

Uusivuosi on Venäjällä vuoden suurin juhla. Vahvistamattomien tietojen mukaan kuitenkin esimerkiksi Pietarissa kaupungin järjestämä uudenvuoden ilotulitus on tällä kertaa kokonaan peruttu. 

Poliisi partioi Volgogradissa

Volgogradissa partioi poliisin lisäjoukkoja. Yli 80 ihmistä otettiin kiinni, koska heillä ei ollut mukanaan henkilöllisyyspapereita tai koska he vastustelivat poliisin tutkimuksia. Kiinniotettujen ei tiettävästi epäillä liittyvän iskuihin. 

Putinin odotetaan kommentoivan iskuja ensi kertaa uudenvuodenpuheessaan keskiyöllä. Kukaan ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi, mutta epäilyt kohdistuvat Pohjois-Kaukasian ääri-islamisteihin. 

Iskut lisäävät huolia Sotshin talviolympialaisten turvallisuudesta. Sotshi sijaitsee 700 kilometrin päässä Volgogradista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme