Mainos
Mainos

Putinin puhemiehen vaimon tv-esitys kuohuttaa somessa – tanssi keskitysleirin vankiasussa

Venäjän presidentti Vladimir Putinin neuvonantajan vaimo on herättänyt kritiikkiä esiinnyttyään tv-show'ssa keskitysleiriasussa. Sosiaalisessa mediassa esitystä on haukuttu ajattelemattomaksi ja mauttomaksi, kertovat muun muassa brittiläiset BBC ja Guardian.

Entinen olympiatason urheilija Tatjana Navka esiintyi Venäjän valtiollisen television Tähdet jäällä -ohjelmassa keskitysleirin vankien raidallisessa asussa, jossa oli myös keltainen tähti, jollaista juutalaiset joutuivat käyttämään Natsi-Saksassa. Navkan parina ohjelmassa on näyttelijä Andrei Burkovski

Tanssista on jaettu video myös YouTubessa:

Ohjelman tuomarit antoivat parille täydet pisteet, mutta sosiaalisessa mediassa esitystä sekä tv-kanavaa on haukuttu suorin sanoin. Yksi kirjoitti, että pari pitäisi lähettää "paikkaan, jossa tuollaisia pyjamia saa ilmaiseksi". Toinen kysyy "luulevatko he, että juutalaisten joukkosurma oli jotenkin hauskaa ja söpöä?"  Yksi twiittaaja sanoo, että valtion omistaman kanavan tuottajat ovat järjiltään.

Esitys perustui italialaiseen elokuvaan "Kaunis elämä", jossa keskitysleirille joutunut kirjakauppias kehittää poikaansa varten kuvitteellisen maailman, jotta tämä kestäisi leirin paremmin. 

Navka sanoi tanssiin olleen hänen suosikkinsa. Hän jakoi kuvia esityksestä Instagramissa, ja sanoi, että erityisesti lasten pitää muistaa historian kamaluus, jota he eivät toivottavasti itse ikinä joudu todistamaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme