Mainos
Mainos

Putinin suosio laskussa

Venäjän vt. presidentti Vladimir Putin on viime päivinä menettänyt kannatustaan, mikä saattaa johtaa siihen, että ensi viikonvaihteen presidentinvaaleissa mennään toiselle kierrokselle.

Eilen julkaistun mielipidemittauksen mukaan Putinia kannattaa 48 prosenttia haastatelluista. POF-laitoksen venäläiselle ORT-tv:lle tekemässä haastattelussa Putinin suosio oli laskenut viisi prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Se on nyt 48 prosenttia eli alle vaadittavan 50 prosentin, jolla vaali ratkeaisi jo ensimmäisellä kierroksella. Viime viikolla Putinia kannatti 53 prosenttia haastatelluista.

Putinin pahin kilpailija, kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov saisi mittauksen mukaan 19 prosenttia äänistä eli saman kuin viime viikolla.

Putin on vakuuttanut asettavansa köyhyyden vastaisen taistelun asialistansa kärkeen, jos hänet valitaan presidentiksi. -Sosiaalipolitiikka on maamme tärkein ongelma. Päähuolemme on köyhyys, jonka voimme voittaa vain talouskasvulla, Putin sanoi. Sosiaalipolitiikka ja yhteiskunnalliset toimet tulevatkin olemaan Venäjän uuden presidentin tärkeimpiä tehtäviä. Tällä haavaa joka kolmas venäläinen elää köyhyysrajan alla vajaalla 400 markalla kuussa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme