Mainos
Mainos

Putinista ”pari elonmerkkiä” – tiedottaja: Aihe on loppuun käsitelty

Presidentti Vladimir Putinilta on ilmestynyt pari viestiä presidentin viralliselle internetsivulle.

Sivulle on muun muassa ilmaantunut tieto, jonka mukaan Putin on onnitellut sähkeellä Venäjän tiedeakatemian varajohtajaa Zhores Alfjorovia 85-vuotispäivän johdosta. Niin ikään sivulla kerrotaan Putinin esittäneen surunvalittelunsa kirjailija Valentin Rasputinin omaisille. Rasputin on kuollut viikonvaihteessa.

Venäläinen oppositiokanava Dozhdi kertoi tänään, että Putinin piilottelu johtuisi sairaudesta. Kanavan haastattelemien nimettömien lähteiden mukaan Putin on sairastanut flunssaa tai influenssaa ja ollut tämän vuoksi pois Moskovasta muutaman päivän.

Näiden lähteiden mukaan Putin on ollut Novgorodin alueella Valdaissa, missä sijaitsee presidentin virallinen residenssi. Valdai sijaitsee Moskovan ja Pietarin välillä.

Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kieltäytyy kommentoimasta Dozhdin tietoja.

– Aihe on loppuun käsitelty. 

Peskov on aiemmin kiistänyt Putinin olevan sairaana. Hän on myös kiistänyt Sveitsistä levinneet huhut, joiden mukaan Putin olisi siellä, koska hänen väitetty naisystävänsä synnytti pariskunnan yhteisen lapsen.

Presidentin internetsivun mukaan Putinin on määrä tavata huomenna Pietarissa Kirgisian presidentti Almazbek Atambajev. Venäjällä on liikkunut huhuja, joiden mukaan toimittajien akkreditoituminen tapaamiseen on peruutettu. Tiedottaja Peskov sanoo kuitenkin Slon.ru-sivustolle, että tapaamista pääsevät todistamaan kaikki toimittajat, jotka ehtivät ilmoittautua ajoissa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme