Mainos
Mainos

Putoava rakettiromu Arkangelin riesa

Venäjällä Arkangelin eteläpuolella sijaitseva avaruuskeskus Plesetsk on jo kolmekymmentä vuotta piinannut tundran asukkaita putoavilla kantorakettien jäännöksillä.

Plesetskistä laukaistuista raketeista on satanut ihmisten niskaa tuhansia tonneja polttoainetta ja metalliromua. Terveyshaitat ovat jo nähtävissä ja ne ovat hätkähdyttäviä.

Ihmiset kuolevat huomattavasti keskivertoa aikaisemmin, vain 6 prosenttia alueen asukkaista elää eläkeikään asti. 90 prosentti väestöstä kärsii maksa-ja munuaissairauksista.

Laukaisun jälkeen satelliittia kuljettava kantoraketti hajoaa pala palalta. Ensimmäisenä maahan putoavat polttoainetankit. Pudotetessa tankeissa on vielä paljon ympäristölle haitallista palamatonta polttoainetta.

Kaikkien Plesetskistä ammuttujen kantoraketien jäännökset eivät suinkaan ole syöksyneet tänne rakettien hautausmaalle, vaan myrkillistä romua ja polttoainetta on pudonnut asutuille seuduille Arkangelin alueelta aina Komin tasavaltaan asti.
(MTV3/Outi Parikka)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme