Mainos
Mainos

Puukotus, autohyökkäys, neljä kuollutta, kymmeniä loukkaantunut – tämä Lontoon iskusta nyt tiedetään

Lontoossa Britannian parlamentin luona poliisi on ampunut hyökkääjän, joka puukotti poliisia. Parlamentin lähellä sijaitsevalla Westminsterin sillalla henkilöauto on silminnäkijöiden mukaan ajanut useiden ihmisten päälle.

Hyökkäyksessä on kuollut poliisin mukaan neljä ihmistä ja loukkaantunut ainakin 20. Puukotettu poliisi on kuolleiden joukossa. 

Reutersin kuvaajan mukaan sillalla hoidettiin toistakymmentä haavoittunutta. Silminnäkijöiden mukaan osalla oli pahoja, runsaasti verta vuotavia haavoja.

Lontoon tapahtumia epäillään terroristihyökkäykseksi, kertoo Scotland Yard.

Parlamentin istunto keskeytettiin tapahtumien vuoksi, eikä rakennuksesta pääse ulos. Pääministeri Theresa May on evakuoitu parlamentista, ja hän on kunnossa.

"Kuulin huutoa ulkoa"

Toimittaja Andrew Woodcock näki tapahtumat toimistonsa ikkunasta.

– Kuulin huutoa ulkoa. Siellä oli noin 40 tai 50 ihmistä juoksemassa aukiolle. He tuntuivat pakenevan jotakin. Kun ryhmä saapui vartiossa olevien poliisien luo, väkijoukosta irtautui mies, joka näytti pitävän kädessään isoa keittiöveistä.

– Kuului jotain, mikä vaikutti laukauksilta, ehkä kolme laukausta, ja kohta näkyi kaksi ihmistä makaamassa maassa, ja ihmiset juoksivat auttamaan heitä. Pian poliisit alkoivat tyhjentää aukiota, kertasi Woodcock BBC:lle

Westminsterin sillan tapahtumia kuvannut silminnäkijä Radoslaw Sikorski kertoo Twitterissä nähneensä, miten auto ajoi ainakin viiden ihmisen päälle sillalla. Sillan lähelle sijaitseva metroasema on nyt suljettu poliisin pyynnöstä.

Lontoon tapahtumat osuvat samalle päivälle, kun Brysselissä on hiljennytty vuoden takaisen terrori-iskun uhrien muistolle.

"Välttäkää Westminsterin aluetta"

Suomen suurlähetystö Lontoossa kehottaa välttämään liikkumista parlamentin lähiseudulla eli Westminsterin alueella. Lähetystö kehottaa Facebookissa Lontoossa olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen.


Westminsterin alue on turistien suosiossa. Epäillyn terrori-iskun uhrien kansallisuuksista ei tällä haavaa ole tietoa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme