Mainos
Mainos

Puutteelliset korjaukset ja huolto syynä Estonia-turmaan

Puutteellisesti suoritetut huolto- ja korjaustyöt olivat syynä autolautta Estonian uppoamiseen vajaat kaksi vuotta sitten, sanoo turmaa tutkineen asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Werner Hummel. Nelijäsenisen ryhmän odotetaan julkistavan yhteenvedon tutkimuksista lähiviikkoina.

Ryhmä on saanut toimeksiantonsa Estonian rakentaneelta Meyer-telakalta. Hummel sanoi tänään uutistoimisto Reuterille ryhmän pystyneen todistamaan, että laivan merikelpoisuus oli hyvä sen valmistuttua telakalta vuonna 1979. Liikennöintiä hoitanut varustamo oli kuitenkin huolehtinut sen jälkeen puutteellisesti aluksen ylläpidosta.

Estline-varustamo on kiistänyt aiemmin tämänsuuntaiset syytökset. Aiemmissa tutkimuksissa myös onnettomuusaluksen alkuperäistä rakennetta on pidetty osasyynä katastrofiin. Estonian onnettomuudessa hukkui 852 ihmistä.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme