Mainos
Mainos

Pyhiinvaelluksessa katastrofi – yli 700 kuollutta

Saudi-Arabiassa pyhiinvaellusonnettomuuden uhrien määrä on noussut yli 700:n. Yli 800 muuta on viranomaisten mukaan loukkaantunut. 

Joukossa on viranomaisten mukaan useiden kansallisuuksien edustajia. Loukkaantuneita on useita satoja.  

Onnettomuus tapahtui Mekan lähistöllä Minassa, jonne oli kokoontunut satojatuhansia ihmisiä perinteiseen paholaisen kivittämisrituaaliin.

Väkijoukossa puhkesi paniikki, jonka alkusyystä ei ole tietoa.  

Viranomaisten mukaan paikalle on lähetetty yli 200 ambulanssia ja 4 000 pelastustyöntekijää auttamaan loukkaantuneita. Viranomaiset yrittävät myös hajottaa ihmisjoukkoja ja saada heidät vaihtoehtoisille reiteille.  

Muslimien vuotuinen pyhiinvaellus hajj Mekassa on maailman suurimpia joukkotapahtumia. Siihen ottaa osaa noin kaksi miljoonaa ihmistä.  

Hajj on yksi islamin viidestä peruspilarista. Jokaisen kynnelle kykenevän uskovan on tehtävä pyhiinvaellus vähintään kerran elämässään.  

Hajjin aikana on ennenkin tapahtunut pahoja onnettomuuksia. Vuonna 2006 samaisessa kivitysseremoniassa kuoli yli 360 ihmistä.  

Mekassa suuronnettomuus on toinen tässä kuussa. 11. syyskuuta nosturi kaatui suurmoskeijan päälle ja yli 100 ihmistä kuoli.  

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme