Mainos
Mainos

Pyhiinvaeltajat Kerbalaan pommi-iskujen varjossa

Sadattuhannet pyhiinvaeltajat kokoontuvat viikonloppuna irakilaiseen Kerbalan kaupunkiin kunnioittamaan 12:nnen imaamin syntymää.

Kaupungissa turvatoimet on kiristetty äärimmilleen shiiamuslimien vuosittaisen kokoontumisen vuoksi. Kerbalaan on määrätty kaikkiaan 40 000 turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Tänä vuonna mukana on myös satoja naispoliiseja, jotka tekevät ruumiintarkastuksia naispuolisille pyhiinvaeltajille. Terroristit ovat ryhtyneet värväämään yhä useammin naisia itsemurhaiskujen tekijöiksi, koska räjähteet on helpompi kätkeä heidän vaatteidensa alle.

Vaikka Kerbalassa on vältytty väkivaltaisuuksilta, muualla maassa pommi-iskut ovat vaatineet kuolonuhreja. Bagdadissa ainakin kuusi pyhiinvaeltajaa kuoli ja kymmenen haavoittui autopommin räjähdettyä lauantaiaamuna.

Shiiaenemmistöisessä Baladin kaupungissa Bagdadin pohjoispuolella samanlainen isku tappoi ainakin yhdeksän ja haavoitti yli 40:tä ihmistä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme